Невероятни неща прави зехтина с организима ни, когато го пием на гладно

Невероятни неща прави зехтина с организима ни, когато го пием на гладно

Зехтинът не е просто подправка за салати. В него се съдържат много хранителни вещества, мастни киселини и витамини. Той е много важен продукт за здравето. Предлагаме ви 9 причини за засилено консумация на зехтин и то на гладно.

1. Прочиства дебелото черво

Той защитава клетките от увреждане, което може да доведе до карцином. Освен това облекчава симптомите на запек.

2. За по-добра кожа, нокти, коса и кости

Той е добър за кожата, ноктите, косата и ноктите. Омекотява, възстановява, подхранва, овлажнява и насърчава растежа на ноктите и косата. Може да го използвате в маски или като го пиете на гладно.

3. Прочиства черния дроб

Фабриката на тялото също има нужда от почистване. Зехтинът е чудесен за детоксикация на черния дроб. Смесете 2 с.л. зехтин със сока на 1/3 лимон и изпийте на гладно.

4. За отслабване

В него се съдържат голямо количество мастни киселини, които са полезни и дават усещане за ситост. Зехтинът е по-добрият заместител на маслото.

5. Подобрява имунната система

И тук роля имат мастните киселини в зехтина, които помагат на имунната система да е силна. Този продукт е добър и при автоимунни заболявания.

6. За защита на сърцето

Ясно е, че има добър и лош холестерол. Как да намалим нивата на лошия? Един от начините е със Средиземноморската диета, в която се съдържат зърнени храни, зеленчуци, плодове и зехтин.

7. Намалява възпаленията

Зехтинът работи като ибупрофен – намалява възпаленията в тялото. 3,4 с.л. зехтин действат също толкова ефективно, колкото и 10-процентна доза от медикамента.

8. За контролиране на кръвната захар

Той значително намалява холестерола и нивата на глюкоза. Това означава, че зехтинът е много полезен за диабетици и за сърдечносъдовата система.

9. Защитава мозъка

Зехтинът помага на мозъка, който има нужда от много кислород (близо 20% от кислорода, нужен на цялото тяло). Освен това той предпазва от свободни радикали, виновни за развитието на карцином. Този продукт има спирачки на Алцхаймер, намалява риска от депресия.

Бонус

Вярва се, че той може да увеличи и повдигне бюста, но трябва да го правите правилно. Масажирайте гърдите си в кръг за 10-15 минути, като започнете от външната страна на гърдата към вътрешната. Така притокът на кръв се увеличава и след 30 дни ще забележите промяна в твърдостта и големината на бюста си.

Източник: mila

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *