5 Полезни начина за заздравяване на ноктите

5 Полезни начина за заздравяване на ноктите

Начупените и люпещи се нокти не са особено приятни гледка. Ако искате здрави нокти, не е лошо да включите в деня си 30-минутни упражнения. Те засилват кръвообращението в организма, което, разбира се, означава по-добър кръвен поток на храните, от които ноктите имат нужда за доброто си здраве. Предлагаме Ви няколко лесни за изпълнение изисквания за красиви нокти. Но ако това не помогне, тогава може да се обърнете към доктора.

Увеличете приема на протеини

Протеинът е основата на ноктите на ръцете и краката, затова е задължително да приемаме повече от него, за да ги направим по-здрави и силни. Бобови растения, яйца, крехки меса и млечни продукти са храни, които ще помогнат на ноктите да засияят.

Използвайте масла за нокти

Експерти препоръчват да се ползват всеки ден. Всяка сутрин и всяка вечер направете едноминутен масаж на ноктите и кожичките си с масла специално създадени за тях.

Пилете си ноктите поне веднъж на два седмици

Не само това пречи на ноктите да се врастят и да се разрастват във всякакви посоки, но редовното пилене помага на гърдите да се радват на добро здраве.

Специалистите препоръчват да се използват очите в овална или в бадемова форма, защото при тях най-малко се получава нарастване.

За нищо на света не белете лака

Дори и да нямате лакочистител, по-добре да се върнете до близкия козметичен магазин, отколкото да голварски горния слой на нокътя. Така той намалява и става по-слаб, което автоматично означава по-голяма чупливост и нарърбеност.

След като изчистите лакочистителя, сложете масло на кожичките, за да ги предпазите от сухия ефект на лакочистителя.

Слагайте топлак задължително

Топлакът е не само за задържане на основния лак по ноктите, но и за защита от слънцето, вятъра и студа.

Дори да имате само един цветен лак върху тях, задължително е да поставите топлак.

Източник: mila

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *