Алек извън Ергенът: Работя в цеха от 15-годишен

Алек извън Ергенът: Работя в цеха от 15-годишен

Рано се среща и с любовта – още в ученическите си години. Тогава разбира колко тежка може да бъде “болката от това да ти разбият сърцето”. Взаимоотношенията, които има тогава, макар да не са като тези, които човек изпитва в по-зряла възраст, го разтрисат емоционално.

“Бях смазан. Започнах да се замислям, че любовта е голямо нещо. Да те накара буквално да си като труп месеци наред и да не се познаваш”, обяснява Алек.

От предишните си връзки научава, че да раздаваш обичта си безкористно, винаги ще накара човека до теб да грее. Осъзнава, че “болката от любовта може да те направи пълен егоист”. Това обаче с времето сам съумява да излекува. Разбира, че е твърде емоционален, а настроението на човека до него му влияе. Освен това лесно губи себе си, когато обича. Научава, че не всичко трябва да е на всяка цена в живота.

“Смисълът, когато ние, хората, се обичаме, е да си даваме въздух под крилете, за да летим заедно свободно и да бъдем най-добрият вариант на себе си. Когато се манипулираме постоянно и спираме да комуникираме един с друг обаче, понякога се получават непреодолими разриви. Но от тях човек научава и израства. Ако се усетиш навреме”, смята Алек.

Младенов споделя и още една страст – тази към вкусната храна, умее и да готви. Последното ястие, което е усвоил до перфектност, е италианската карбонара с гуанчале и пекорино. Получава му се, когато готви и с различни видове меса и тестени продукти. Обича комбинацията и широкия диапазон на вкусове – сладко и люто, кисело и солено. Приема храната като преживяване, но за жалост, не разполага с много време, което да посвети на готвенето. Но когато го прави, или следва стриктно рецептата, или импровизира. Често му се случва да хапва нещо набързо на крак.

Винаги обаче намира време да спортува активно всяка сутрин. Четенето на книги Младенов също смята за спорт, но за ума. В момента приключва романа “Шантарам” на Грегъри Дейвид Робъртс. Преди това чете биографията на Лени Кравиц, препрочита и “На изток от рая”. А филми, сериали и телевизия не гледа. Предпочита да хване книга в ръка, защото понякога е по-красиво да се потопиш в собствения си свят.

Макар да развива свой бизнес, пряко свързан с международния и вътрешния транспорт, най на сърце на Алек си остава музиката. Обича да пее, свири на пиано и е самоук на китарата

“Пеенето усещам като най-истинската свобода, която човек може да изпита”, допълва той. Но тъй като ангажираното всекидневие отнема от времето му за пеене, използва колата си за концертна зала.

Като дете искал да стане боклукчия, защото “това е супержива професия”. След това мечтае да си отвори собствен ресторант, а някъде там да има и роял. Знае и как иска да се казват децата му, мечтае за голямо семейство. С трите си сестри и брат си се разбира перфектно.

“У дома сме свикнали всеки да изказва мнението си така, както го чувства, винаги се изслушваме и се опитваме да си помагаме дори когато не сме съгласни един с друг – точно както е в една хубава, сплотена банда”, казва Младенов.

Колкото и да му се иска, все още не е успял да обиколи 100 държави, както пише в интернет. Последната дестинация, която посещава, е Гърция. Именно там, както и по цялото ни Южно Черноморие и в планината обича да къмпингува. Съвсем наскоро Младенов е бил в Кресна на палатка в гората. “Като ходиш някъде с кола, една палатка в багажника никога не е излишна”, смята той.

А дали би се съгласил да участва в друго риалити? За себе си той не е очаквал, че ще влезе и в “Ергенът”,

но вече знае, че бъдещето има тенденцията да изненадва. Засега успява да балансира между личния и професионалния си живот, защото, освен да работи усилено, намира време и да си почива активно. Именно човек, който ходи по въже и балансира, символизира една от татуировките на ергена. Може би, защото определя себе си като човек на крайностите. “Хубаво е баланса в живота да го държиш здраво”, казва той.

Другият му татус представлява азиатска монета. Тя пресъздава вътрешното и външното му аз.

Според Младенов си има време, в което “човек трябва да се предизвиква максимално, за да разбере повече за живота и себе си, и в това се състои балансът”. В момента се е съсредоточил да бъде по-добрата версия на себе си и да се опознае още по-надълбоко. Старае се да развие бизнеса си и да освободи повече време за музикалното си аз.

Най-много му се иска той и другите участнички да продължат да вярват в доброто в хората и да мечтаят за любовта.

В себе си Алек не харесва, че трудно се разчупва. “Много обичам да се отпускам, да ми е леко и да си танцувам на музика, но когато съм сред хора, ми е много трудно”, разказва той.

Младенов завършва Френската гимназия в София. След това учи продуцентство и мениджмънт, икономика, финанси и маркетинг. Най-важните знания обаче придобива от “университета на живота”.

“Работя в цеха от 15-годишен, защото като всички изкарвах летните си пари там. Имам щастието да имам баща, който да не ме е лишавал от нищо важно, но никога нищо не съм получавал даром. Не ми е казвал: “Ето ти пари, прави си кефа”. Винаги ме е учил, че това, което получаваш, трябва да си го изработиш, и винаги ми е казвал да се пазя от лесните пари”, разказва Алек.

Знае, че независимо от уроците и учителите, които срещаш в живота си, нещата винаги се случват с причина. И е хубаво, когато причината си заслужава.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *