Няма кой да гледа Йосиф Сърчаджиев

Няма кой да гледа Йосиф Сърчаджиев

Наскоро овдовелият актьор Йосиф Сърчаджиев трудно се справял с домакинството и не можел да се грижи пълноценно за себе си, алармират негови съседи.

Преди месец почина внезапно неговата дългогодишна съпруга – сценаристката Райна Томова. Сега звездата от „Време разделно“ живеел съвсем сам в семейния им апартамент в София, но заради здравословните си проблеми и траура никак не изглеждал добре.

Комшии на Сърчаджиев споделят, че го засичали в квартала неориентиран. Често си забравял ключовете, ходел по улиците с разкопчана чанта и било цяло чудо, че досега не са го обрали до шушка крадци. След загубата 78-годишният артист напълно грохнал и се движел с патерица.

Допреди да издъхне жена му, тя му асистирала и помагала за всяко излизане навън, а сега му се налагало да се оправя сам.

Двамата имат син и дъщеря. Йосиф е баща и на актрисата Александра Сърчаджиева от извънбрачната му връзка с покойната Пепа Николова, с която не поддържа връзка и до ден днешен.

Райна и Сърчаджиев се запознават още през далечната 1962 г. в нейната родна Стара Загора. Младото семейство се установява в София и бързо се прочува с бохемските си страсти. Домът им на столичната улица „Цар Самуил“ е денонощно отворен за шумни арткомпании. Около година преди раждането на дъщеря им Ана Райна преживява тежка катастрофа. Притисната е от трамвай пред Централни хали, краката ѝ са премазани, оцелява по чудо.

„Цяла година Райна беше парализирана от кръста надолу. Лекарите казваха, че са засегнати детеродните органи и не може да износи дете.

Точно след тази година жена ми роди Анчето. Забременя веднага, след като излезе от санаториума в Баня. Беше на ръба на аборт, защото лекарите смятаха, че е опасно да износи детето. Тя обаче твърдо беше решила да го роди с цената на всички рискове.

Противно на очакванията, вследствие на раждането се оправи напълно, нали при бременност и раждане организмът мобилизира всичките си сили“, довери преди време известният актьор.

Бракът му с Райна оцелява и след близо 8-годишната му извънбрачна любов с известната актриса Пепа Николова. Плод на тази връзка е дъщеря им Александра. От години в театралните среди се коментира, че за студенината между баща и дъщеря причината е била съпругата на Йоско. Райна не му разрешавала да общува и с Александра, и с майка ѝ Пепа, докато била жива.

„Разбих сърцето на Пепа Николова! Не мога да върна времето назад, но ако можех, просто щях да я подмина, нямаше да се запозная с нея, за да не разбивам сърцето ѝ, защото моето винаги е принадлежало на жена ми Райна“, призна преди време артистът.

През 2004 г. той получава тежък инсулт. В продължение на години актьорът се възстановява от удара и последствията му. В този период, а и след това той е изцяло зависим от вече покойната си съпруга.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *