Пенсионерка: Пускам парното само в една стая и получавам 720 лв. сметка

Пенсионерка: Пускам парното само в една стая и получавам 720 лв. сметка

Пенсионерите в столицата предимно се отопляват на парно, но пестят от отопление, защото пенсията не им стига.

„На парно се отоплявам. Не знам колко пестя, накрая на годината ще разберем“, каза Огнян Стоянов, който е работещ пенсионер, тъй като само с пенсия няма как да се оправи.

Той сподели, че пенсията му е 1000 лева: „Ако ме питате мен, то трябва да е някъде около 2000 лева пенсията, за да можеш да си плащаш сметките и вече лекарства, пазаруване и т.н.“.

На въпроса как се отоплява, Нина Заркова, която е писателка, отговори: „Когато както се случи. Радвам се на хубавото време. Нямам парно, има газ скъпа, има ток скъп, има и дърва, камина, така че каквото се случи“.

Тя е категорична, че не може да не се пести от отопление. „Всичко се пести. Човек трябва да има балансиран бюджет“, добави жената, като уточни, че води живот на средностатистически българин, който се занимава с изкуство.

Според Заркова българският гражданин се нуждае от много добри приходи, нуждае се от добро възпитание, за да харчи разумно парите си и да осигури добро бъдеще и прекрасно образование на децата си.

Катя се отоплява на парно, но частично, признава, че пенсията ѝ не стига.

„В една стая само. Другите съм ги затапила радиатори, и то отдавна. Имам 46 години и 7 месеца стаж, пенсионирала съм се като заместник-директор и получавам 720 лева“, сподели жената и добави, че се е пенсионирала през 2004 година, цитирана от БГНЕС.

Надка Веселинова също се отоплява на парно и сподели, че пести от отопление. Тя обясни, че пенсията ѝ, заедно с тази на мъжа ѝ, им стига. Жената е категорична, че пенсията на един човек, за да може да живее добре, трябва да бъде над 1000 лева.

„Тези 600 лева, които взимам, са доникъде“, каза още Веселинова.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *