Легендата на поп фолка Еми Стамболова: С хонорара само от една вечер си купих апартамент!

Легендата на поп фолка Еми Стамболова: С хонорара само от една вечер си купих апартамент!

Тя е една от първите големи звезди на поп фолк жанра у нас. Еми Стамболова е на сцената вече повече от 30 години и за това време е натрупала в архива си от спомени много любопитни истории с известни личности.

Като например прословутото й запознанство с Георги Илиев, един от най-големите подземни босове на миналото.

„За лошите момчета от 90-те не мога да кажа нищо лоша. Когато се радваха наистина стреляха, но не по мен или някои от колегите. Те гърмяха в таваните или навън. Никога няма да забравя един момент, бях си в родния град Свищов след операция на гласните струни и получавам телефонно обаждане. Казват ми, че собственик на заведение иска да открие с мен и евентуално да остана на работа там. Никой не ми казва кой е собственикът и кое е заведението. След два часа и половина бяха пред родния ми дом в Свищов. Тогава разбирам, че ще пея в „Мираж“.

Виждах неща, които съм виждала само по телевизията. Тогава разбрах кой е Георги Илиев“, призна тя в скорошно интервю за Мон Дьо.

поп фолк звезди

„Парите бяха добри, няма да лъжа. Но аз обичах да си правя каквото аз си искам. Тогава се изкарваха пари, всички имаха пари. След една такава вечер купих апартамента на нашите. Историите за чували с пари са истина“, допълни изпълнителката.

Поп фолк певицата говори още за дискриминацията, която е срещала заради произхода си.

„Кръстена съм на турска певица. Много малко хора знаят, че се казвам Емел. Проблем с произхода си съм имала в ученическите си години. Да, гледали са на мен като втора категория човек, разкри певицата“

За съжаление, все още има хора, които наистина си мислят, че турците родени в България са втора категория хора. Мен лично не ме натъжава, става ми тъжно за тях и ги съжалявам.

Певицата разказа и за случая, в който ослепява с лявото си око, едва когато е на 6-годишна възраст. Трагичната случка се разиграва, докато тя играе със сестра си. Удря се с ножица, но по-надолу от окото и „благодарение на една „успешна“ операция“ губи зрението си.

Еми Стамболова

„Повечето от феновете ми казват певицата с различни очи, иначе съм чувала всякакви думи по мой адрес, не толкова приятни“.

Със сълзи на очи певицата беше искрена, че й липсва бащината обич.

„Чувствам, че не съм му казвала че го обичам достатъчно“, натъжена споделя Стамболова.

По думите й единственият миг в живота й, когато се е чувствала безпомощна, е било, когато разбрала, че е болен от рак. Точно в същия момент, когато разбира и че е бременна с малката си дъщеря.

„Дори мислех да махна бебето. Не мислих, че двете неща са съвместими. Надявах се да успея да го спася. Родих малко след смъртта му и в тази вечер го сънувах. Не го изпратих в последния му път, отидох на гроба му едва на 52-ия ден след кончината му“, казва Стамболова.

По отношение на кариерата й Радо Шишарката е бил първият, който й казал: „ела от теб ще стане нещо“, а песента „Не прекрачвай прага“ е тази, която я издигнала като певица.

По думите й е имало и моменти, в които е искала да спре да пее, заради недобри връзки и неверни приятели.

С тъга споделя и, че никога не е била певица, която е била под прожекторите. Медиите я подминавали.

„Никой не ме търсеше за интервюта, обиждало ме е, защото смятам, че работя добре, правя добри песни“, смята певицата.

Пред Мон Дьо тя разкри, че за една вечер преди е успяла да изкара толкова пари, че да купи апартамент за родителите си.

Еми Стамболова интервю

По отношение на любовта, Еми Стамболова е с мъж, по-млад от нея.

„Когато се запознахме беше на 22, аз на 34. Ние се познавахме от 4 месеца, когато забременях. Притеснявах се как ще реагират родителите му, оказаха се много готини и до ден днешен живеем заедно“, допълва тя.

„Продължава да е влюбен в мен, намерил ми е слабото място – много съм емоционална и почти винаги потърпевшият е той“, с усмивка казва певицата, но е категорична, че любовта им ги е запазила заедно вече 15 години.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *