Идва китайската нова година. Как да привлечем щастието на наша страна

Идва китайската нова година. Как да привлечем щастието на наша страна

Ако със започването на новата година, вече сте успели да се провалите с някоя от целите си, сега имате възможност да започнете отначало – Китайската Нова година предстои.

Тя отбелязва началото на новата лунна година. През 2024 г. тя се пада на 10 февруари, а символът на годината е Зеленият дървен дракон.

В европейската митология драконите имат репутацията на опасни създания, които сеят разрушения и нещастия около себе си, докато в китайската митология драконът е едно от най-щастливите животни, символ на мъдрост и сила. Новата година обещава да бъде период на растеж и положителни промени, късмет в любовта и успехи в бизнеса и кариерата. Не забравяйте, че Драконът е единственият митичен герой в китайския хороскоп, така че бъдете подготвени за наистина невероятни събития.

Ето как правилно да организирате празник и какви ритуали да спазвате, така че цялата година на Зеления дървен дракон да бъде благоприятна за вас:

Китайската нова година е семеен празник със задължителна размяна на подаръци. Можете да подарите нещо малко на вашите близки или на любимия човек. Добър подарък биха били канцеларски материали, по-интересна дреха или да приготвите закуска в новогодишната утрин. Портфейл или чанта в един от щастливите цветове също е добра идея за любимите хора.

Какво се хапва?

На празничната трапеза задължително трябва да има кнедли, те са символ на богатство и просперитет и риба, защото тя е символ на изобилие през следващата година. Ако вие искате да привлечете късмет за себе си през 2024, хапнете риба на 10 февруари.

Какви са задължителните цветове на 2024?

Най-щастливият цвят е изумрудено зелено. Този нюанс насърчава растежа и обновяването, включително личностно развитие и трансформация. Освен това зеленото е цветът на изобилието и богатството. Два по-успешни цвята са златисто жълто и ярко червено. Златото допълнително ще привлече към вас богатство и положителна енергия, докато червеното в традиционната китайска култура се свързва с висока жизненост, страст и мотивация. Този цвят може да бъде помощник в професионалните начинания.

Как да привлечем късмет през 2024 г.?

За да привлечете късмет и финансово благополучие през новата година, използвайте нюанси на зелено, златно и червено в новогодишното си облекло – добре е, ако носите нещо ново по себе си. Възглавници за дивани, картини или домашен текстил в тези цветове ще създадат атмосфера на просперитет и благополучие във вашия дом.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *