Проф. Рачев: Връхлита ни топло време, слагайте джапанките

Проф. Рачев: Връхлита ни топло време, слагайте джапанките

Топлото време ще е до 10 февруари със сигурност, казва метеорологът

Днес на Петльовден ще повали малко в Централна северна България, след това в Южна. След което студеният фронт ще мине в южна посока и огромна парче от антициклон ще обхване почти цяла Европа. В Скандинавия започналата буря ще продължи и така ще е цяла седмица, обясни метеорологът проф. Георги Рачев по Би Ти Ви.

У нас обаче времето става все по-топло и във вторник, на 6 февруари, може на плажа по джапанки – температурите някъде ще стигнат до 20 градуса.

В тези дни ще бъде по-топло и от Мадрид, където преди дни отбелязаха 30 градуса, каза Рачев.

Топлото време ще е до 10-11 февруари със сигурност. След това ще се захлади. Над цяла Европа ще е топло, даже икономистите правят връзка, че това, ако не стопира, поне ще потиска цените на горивата да вървят нагоре, обясни професорът.

В неделя и особено от понеделник предстои много топло време. Тогава обаче се очаква и силен западен вятър до 60 км в час. Дори при висока температура трябва да има едно шалче на врата, защото ще се усеща по-студено.

В ниските части на страната, където има ски писти, няма да е добре за снежната покривка, тъй като обедните температури ще са двуцифрени, предвижда проф. Рачев.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *