Заведение надписа такса от 150 лева на момиче

Заведение надписа такса от 150 лева на момиче

„Как ни таксуваха 150 лева в пловдивско заведение, без да сме консумирали абсолютно нищо и защо?“, така започна видеото на млада дама, която има хиляди послеедователи в Тик Ток.

В 4-минутния клип тя обяснява неприятната ситуация, в която е изпаднала при посещението си в заведение в „Капана“. Дамата и компанията й са били таксувани допълнително извън сметката под претекст, че това било събитие и те трябва да заплатят „Вход за ароматерапия“.

„Сега ще ви разкажа една много абсурдна ситуация, която ми се случи в събота – 2 декември, в заведението „Зелената Библиотека“ в квартал „Капана“.

Миналата седмица обявих, че ще идвам в град Пловдив и всеки, който иска да се запознае с мен и с етеричните масла, с които работя, да ми пише и да организираме среща.

Събрахме се около 10 човека и се обадих да направя резервация в „Зелената Библиотека“, която съм посещавала неведнъж. При резервацията никой не ме информира, че имаме задължителна минимална консумация или в случай, че тя не бъде направена, ще имаме такса, която ще трябва да платим.

При пристигането в заведението също никой не ни уведоми за нея. Ние си поръчахме чай, фрешове, смутита, кафета.

При получаване на сметката видяхме, че имаме начислени 150 лева – такса „Вход за ароматерапия“, за която никъде не е пишело в менюто, никъде в заведението не беше спомената, никъде в социалните мрежи. По никакъв начин ние като клиенти не бяхме уведомени за въпросната такса.

След като попитах персонала защо ми е начислената такава такса, те ми казаха, че срещата им изглежда като събитие.

На срещата ни не е имало вход, не е имало работилница нито за серуми, нито за ролони, нито сме наемали залата. По никакъв начин не сме изисквали някакво специално отношение към нас – тоест музика да се спре или нещо подобно. Напротив, музиката беше доста силна, имаше и други клиенти на заведението. Ние единствено си говорихме за етерични масла и им показвах етерични масла и как могат да си го закупят.

Дори и те да са решили, че това е събитие, аз ги попитах защо не са ни уведомили.

Естествено, персоналът не ми даде никакъв адекватен отговор, казаха това е политика на заведението и шефовете така наредиха.

Аз исках да разговарям със собственичката на заведението. Момичето, което ни обслужваше, каза, че тя не й вдига телефона и че тя не може да се свърже с нея. За мен това е пълна лъжа. Кой собственик няма да си вдигне телефона на служител в работно време?

Аз също имам телефона на въпросната собственичка, която се казва Гергана. Опитах се да се свържа с нея, за да им даде някво адекватно обяснение защо имаме начислена такава такста. Тя също не ми вдигна телефона.

Оставих й съобщение във Viber, с което я помолих да ми даде отговор. Попитах я може ли за въпросните 150 лева да си закупя торта или нещо, след което вече имаме тази такса. Отговор не получих.

Разбира се, може да е политика на заведението, но трябваше да ни уведомят.

Дадох възможност на собственичката да възстанови сумата, която взе, преди да запиша този клип. Тя не го направи.

Според нея не било редно аз да не я уведомя от какво естество ще бъде самата среща. Аз съм посещавала изключително много луксозни ресторанти в София – и заведения, и кафета, както и в други градове. Никой до момента не е имал претенции за това на каква тема ще бъде срещата, колко време ще продължи и какво точно ще консумираме.

Срещата беше на тема ароматерапия, продължи около час и половина-два и консумирахме напитки. Никой не ни е уведомил, че трябва да консумираме неща от кухнята“.

На края на видеото дамата призовава хората да коменитират какво мислят за създадената ситуация.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *