Ирина Тенчева отказа алкохола и се обърна към духовното

Ирина Тенчева отказа алкохола и се обърна към духовното

Половинката на продуцента Иван Христов – Ирина Тенчева, е загърбила изцяло светската суета. Очевидно с напредването на възрастта е осъзнала, че е по-добре да обърне внимание на духовното си усъвършенстване, отколкото на физическото. Отказа се от единствения порок, който имаше през годините – алкохола и сега е абсолютна трезвеничка, с което много се гордее.

Тя споделя, че си е дала сметка колко сбъркан и поболяващ е светът на социалните мрежи и медии, възпитаващи отегченото ни его в ненаситна консумация на „удоволствия“, които реално ни погубват. Заключава, че алкохолът е токсин и слага точка. Към него има пристрастяване и тя категорично отказва да участва в популяризирането на клишетата за „чашата вино на мама“, „коктейлите на веселите женски компании“ и „фамилната история зад марката“.

Допълва, че е доказано, че алкохолът не помага за по-доброто общуване с другите, а замаскира реалния статус на отношенията с околните. След като прочела книга по темата, стигнала до прозрението, че трябва да изкорени този си вреден навик и оттогава предпочита именно такива четива. Наблегнала е на заниманията по медитация, заела се е с духовно обогатяване и казва, че материалното вече не й носи същата радост като преди.

Най-голямото й щастие е, че най-близките й са живи и здрави и са до нея, което й е напълно достатъчно. Подчертава, че бонусите от въздържанието са много – сънят и физическата концентрация се подобряват, чувства се по-свободна, спокойна и уравновесена, свалила е и килограми, без диети и ограничения… вече е убедена, че консумацията дори на малки количества алкохол, граничи с алкохолизъм.

Припомняме, че съпругът й Иван също отдавна се сбогува с алкохола. Той е признавал, че е бил силно привързан към чашката по време на брака си с Вихра Петрова, защото не се чувствал удовлетворен в личния си живот. Неведнъж е признавал, че е бил на косъм да се превърне в алкохолик и да приключи зле. Към днешна дата не само, че е зачеркнал алкохола, а се храни здравословно и дори спортува.

Припомняме, че любовта им започна преди десетилетие като извънбрачна авантюра. Към днешна дата са щастливи заедно и твърдят, че любовта им е улегнала, но все така силна, и макар тя да е по-възрастна от благоверния си, това не им пречи на отношенията.

Винаги се е представяла като всеотдайна майка и отлична домакиня. Най-малкият й син Самуил, е плод на любовта й с Иван. Радва се и на две пораснали деца от първия си брак – Спас и Вирджиния, а Иван има дъщеря Ава от брака си с Вихра Петрова.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *