Медицинска сестра спаси бебе от задушаване на улицата

Медицинска сестра от детска ясла спаси бебе от задушаване на улицата в Ловеч. Случаят е станал преди почти две седмици, но от скромност дамата не е искала да се шуми около нея. Вчера обаче тя е наградена и този инцидент добива публичност.

„На 12-и отидох за пратка до куриерска фирма. Една майка с количка чакаше пред мен. Изведнъж майката започна да вика детето по име. Веднага отидох при тях и установих, че то стои безжизнено. Махнах биберона, детето не дишаше. Наведох се и започнах изкуствено дишане. Обадих се на 112, след като го стабилизирах. След това детето отново спря да диша и направих същото. Всичко това се случи за няколко минути. Още на същия ден потърсих информация дали детето е постъпило в болница. Разбрах, че е прието с вирусна инфекция и висока температура. Вече е изписано и е добре”, разказа медицинската сестра Анелия Недева в ефира на „Здравей, България” по NOVA.

Коментирай във Фейсбук

One comment

  • Десислава Петрова

    Страхотна колежка, приятелка и професионална сестра! Браво, Нели! Да благодарим и на Старшата ни сестра -Нели Негриева, на която дължим този професионализъм , работили в НКБ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *