Камери, спортни площадки, метростанция и консултативен съвет към кмета гарантира кандидатът за район “Студентски” Кристиян Маджуров

Камери, спортни площадки, метростанция и консултативен съвет към кмета гарантира кандидатът за район “Студентски” Кристиян Маджуров

Две нови метростанции, безплатни зелени паркинги за студентите, повече сигурност и засилен видеоконтрол – това са малка част от приоритетите на кандидата за кмет на район “Студентски” Кристиян Маджуров. Той е може би първият претендент за доверието на младите хора, който възнамерява да създаде Консултативен съвет към кмета с представители на студентите и ректорите, за да могат учащите да участват в решенията, касаещи живота и условията им да се образоват, спортуват и отглеждат децата си в квартала.

“Планираме изграждане на зелени паркинги в междублоковите пространства със свободен достъп за студентите”, обяви той и допълни, че планира мащабна реорганизация на уличното паркиране по големите булеварди и увеличаване на паркоместата в Студентски град. По думите му предстои изграждане на многоетажен паркинг зад метростанция “Г. М. Димитров”.

Сигурността на младите хора, живущи в квартала е водеща тема в предизборната програма на Маджуров. Той планира въвеждане на видеонаблюдение на основните точки – университети, нощни заведение и малките улици, както и да освети обилно ключовите пешеходни зони и вътрешните пресечки.

Кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС е амбициран да превърне “Студентски град” в истински образователен кампус, по подобието на други европейски зони с такова предназначение. За начало той се заканва да наложи драконовски контрол върху сметосъбирането и сметопочистването, както и да изгради повече зелени площи и спортни площадки, сподели Маджуров пред наш репортер.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *