Ошамариха премиерът Денков във Виена , може да се прибира

Ошамариха премиерът Денков във Виена , може да се прибира

Премиерът акад. Денков можеше да направи пробив във Виена. Пред тяхното обществено мнение, защото политиката е игра за публиката. Нашият министър-председател обаче беше заглушен още преди да се е изказал. Вътрешният министър на Австрия даде едночасовоинтервю в неделя по тяхната обществена телевизия и заяви, че ветото остава. Канцлерът го потвърди на брифинга днес. Той използва повратно думи на Олаф Шолц за удължаване на контролите по австрийско-германската граница, мотивирайки с това позицията на Австрия, че сега не е времето за отпадане на границите…
Между двете няма връзка, но това за него е без значение, а българските граждани оставаме заложници на австрийско-германските отношения.

Междувременно в Букурещ журналисти питат политиците си, какво ще правят с България, която е “воденичен камък” по пътя им към Шенген. А преди малко лидерът на “Възраждане” се противопостави на присъединяването ни зоната без граници, защото стотици хиляди бежанци ще останат в страната ни, ако ни приемат.

Научните успехи на академика Денков със сигурност са ползотворни в неговата сфера, но не и в политиката. Там решаваща е стратегията, тактиката, визията, бързата реакция и отличната комуникация.

Това беше позицията ми още при номинацията му. Такава остава тя и сега.
А все се надявам да ме опровергае.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *