Чиста далавера! Кметът на “Лозенец” и защитник на джендърите Константин Павлов-Комитата построил “златен” етаж от детска градина за 1,8 млн. лв.

Чиста далавера! Кметът на “Лозенец” и защитник на джендърите Константин Павлов-Комитата построил “златен” етаж от детска градина за 1,8 млн. лв.

Наглостта на кметовете на Демократична България е пословична, но откровените манипулации на кмета на „Лозенец“ Константин Павлов-Комитата по темата с недостига на места в детски градини изуми жителите на баровския квартал. Местните нееднократно протестираха срещу „защитника на джендърите“, под чието управление проблемите на района ескалираха. Оказва се, че недоволството им срещу разпищоления градоначалник е основателно.

В редакцията ни постъпи информация, че Павлов е „разрешил“ проблема с недостига на места в детски градини по скандален начин. На 1 юни тази година, медиите на жълтопаветниците отразиха пищното откриване на 1 (една) нова градинска група за 27 деца в 192 ДГ „Лозичка“.

Впечатляващата стойност на обекта в „Лозенец“ е почти 1,8 милиона лева с ДДС, а застроената площ е едва 288,69 кв. м. Проста сметка показва, че това прави 6235 лв. на кв. м. за метална конструкция и обзавеждане.

“Грандиозният“ проект е представен като нова градина с „впечатляващ дизайн“, „дневна светлина“ и „забавни мебели“.

В същото време, в прессъобщение на “Демократична България” се твърди, че става въпрос едва ли не за цяла нова детска градина за 6 групи.

Истината е доста по-различна. В документите на обекта е изрично посочено, че надстройката е на един етаж за ЕДНА детска група.

Освен със „златното“ си помещение за 27 деца, Комитата се прочу и с бавните темпове, с които работи администрацията му. Въпреки осигуреното финансиране от кмета Фандъкова, децата чакаха повече от 1 година да влязат в заветната надстройка. И докато кметовете на Де Бъ и техния нов вожд Терзиев се надпреварват да обещават нови детски градини на столичани, жителите на „Лозенец“ вече не вярват на лъжите на новите „спасители“.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *