Защо Христо Кидиков яде мушкато

Защо Христо Кидиков яде мушкато

Възмутен от здравната система у нас е естрадният ветеран Христо Кидиков. 76-годишният певец не крие, че е разочарован от отношението в родните лечебници, както и от далаверите, които се въртят в някои от тях.

Наскоро Кидика, който живее заедно с половинката си Снежана в китна къща в Еленския Балкан, бил ужилен от стършел. Наложило се да потърси лекарска помощ, тъй като последствията застрашавали живота му. „Подух се, трябваше да отида в болница. Няма да кажа в коя, но се наложи да остана една нощ. На следващия ден се оказа, че са ми написали 5-дневна пътека. Подписах се и си отидох. Ей така са се научили да източват Здравната каса…“, ядосва се естрадният доайен.

Той е убеден, че има и читави лекари, но болшинството от тях са станали търговци. „Нямаш ли пари, няма лечение. А безумните цени на медикаментите у нас?! Купувам си в Австрия и Гърция лекарства, 3-5 пъти по-евтини от нашите. Как нашите пенсионери си ги купуват с тези отчайващо ниски пенсии, изобщо нямам идея!? Хора си отиват от този свят без лекар и лекарства, това е недопустимо за европейска България в XXI век…“, коментира още музикалната легенда.

На 76 той няма сериозни болежки, единствено кръвното налягане му създавало ядове, но пиел хапчета и прилагал някои бабини илачи. Кидиков разкрива, че започнал да вдига високо кръвно още от 33-годишен. „Ходя два пъти в годината на профилактичен преглед. Правя си пълна кръвна картина, кардиограма, засега показателите са в норма. Със захарта съм на границата, но се пазя от сладкото. Станах рибар, човек сред природата е по-спокоен, иначе съм много нервен. Събирам билки. Познавам към 10-ина от тях, изсушавам ги и цяла година си правя чайове от тях. Кафе не пия, но всяка сутрин си правя чай с една лъжица мед. Чувствам се жизнен, бодър и енергичен“, хвали се певецът. Той прилагал и една от рецептите, които научил навремето от покойната пророчица Баба Ванга. Когато усетел, че вдигал кръвно и не му е добре, изяждал по 2-3 листа от мушкато.

От 1 юли пенсията на звездата е 523 лева и 4 стотинки, които не му стигат даже и за сметките. Добре, че с жена му гледали много зарзават в двора на къщата си. „Откакто си гледам зеленчуци в градината, почти нищо не купувам от магазина. Отдавна спрях да ям месо, наблягам на плодовете. Имам си и пресни яйца, пилешко месо, заешко“, казва Кидиков, който навремето бе пенсиониран с унизителните 169 лева. Жена му Снежа също била с минимална пенсия. Двамата се справяли със сумата от хиляда лева месечно. Най-много естрадната легенда се гневи, че депутатите в НС прибирали по над 5 бона, „за да си чешат езиците“, докато народът мизерува.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *