НЕ УДРЯШЕ ЛИЦЕТО МИ, ЗАЩОТО НОСИ ПАРИ: Една от най-красивите жени разкри в какъв АД е живяла

НЕ УДРЯШЕ ЛИЦЕТО МИ, ЗАЩОТО НОСИ ПАРИ: Една от най-красивите жени разкри в какъв АД е живяла

Линда Еванджелиста разкри, че бившият й съпруг Джералд Мари я е малтретирал по време на брака им, продължил от 1987 до 1993 г. Тя направи това твърдение в документалния мини-сериал на Apple TV+ „The Super Models“, чиято премиера беше на 20 септември в едноименната платформа.

По време на брака си с модната звезда Линда Еванджелиста, Мари е ръководител на европейския клон на модната агенция “ Elite Model Management“.

„Научих, че може би съм била в грешна връзка. По-лесно е да се каже, отколкото да се направи, за да се измъкнеш от насилствена връзка. Разбирам концепцията, защото съм я преживяла. Трябва просто да кажеш: „Искам развод , ще се видим“, но това не е толкова лесно. Той знаеше, че не трябва да докосва лицето ми, не трябва да докосва това, което носи пари“, каза Линда Еванджелиста.

„Омъжих се за него, когато бях на 22, и се разведох, когато бях на 27, той ме пусна, когато получи всичко. Но бях в безопасност и получих свободата си“, каза тя.

През 2020 г. цели седем жени обвиниха Мария в изнасилване и сексуално насилие. Линда Еванджелиста каза, че вярва на твърденията на жертвите и посочи, че те са били невероятно смели и силни.

„Благодарение на силата на всички тези жени, които говориха – Бог да ги благослови всички, това ми даде смелост да говоря. Бих искала справедливостта да бъде въздадена. Бих искала жените да знаят, че не са сами“, каза тя.

В изявление за Apple TV+ Мари отрече обвиненията и каза, че никога не е извършвал насилие, пише Daily Mail.

В продължение на 30 години Джералд Мари беше сред най-влиятелните фигури в световната модна индустрия.

„По време на връзката ми с Джералдо Мари не знаех нищо за тези сексуални обвинения срещу него, така че не можех да помогна на тези жени“, каза Еванджелиста и добави: „Като ги чувам сега и въз основа на собствения си опит, вярвам, че те казват истината. Сърцето ми се разбива, защото това са рани, които може никога да не зараснат и се възхищавам на смелостта и силата им да говорят днес“.

Сред жените, които обвиниха Мари, е моделът Жил Дод, която сподели, че Мари я е изнасилил през 1980 г., Еба Кларксън твърди, че нападението е извършено през 1990 г., а след това журналистката Лиза Бринкуърт, посочи пред „Сънди Таймс“, че тя Мари я е нападнал, докато прави статия за модната индустрия за BBC през 1998 г. В списъка са още Уенди Уолш, Ан Магуайър и Ай Джей Моран. Радио водещата Уенди Уолш каза, че Мари я е изнасилил преди 40 години, когато той е бил ръководител на агенцията за планиране на Париж.

Уенди спомена, че вярва, че същите неща се случват с момичетата в модната индустрия днес и това трябва да спре.

Докато Мари оглавява агенция „Елит“ с Джон Казабланкас , основателят на списание „Ел“, компанията се разделя на две части – „Криейтив Уърлд Мениджмънт“ и „Елит Уърлд Груп“. И двете групи се разграничиха от обвиненията.

Съдебната система най-накрая взе решение въпреки силната медийна кампания, която Джералд Мари търпи вече две години.

„С това решение Джералд Мари вече е признат за невинен и ще остане невинен“, се казва в съобщението на 15 февруари 2023 г.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *