Ако пиете вода докато ядете- СПРЕТЕ ВЕДНАГА

Ако пиете вода докато ядете- СПРЕТЕ ВЕДНАГА

Има широко разпространен навик сред хората да пият вода по време на хранене, но експертите посочват, че това може да бъде вредно за храносмилателния процес.

Водата има много ползи за нашето здраве – подпомага храносмилането, поддържа кожата хидратирана, помага при отслабване и осигурява енергия. Препоръчително е да се консумират поне два литра вода на ден, за да се поддържа оптимално хидратирано тяло. Въпреки това е важно да отделите приема на вода от храненията.

Експертите предупреждават, че комбинирането на вода с храна пможе да разреди храносмилателните ензими, които са ключови за смилането на храната . Това може да доведе до лошо храносмилане и храносмилателни проблеми, включително запек. В допълнение, пиенето на вода по време на хранене може да доведе до повишаване на нивата на инсулин, което увеличава риска от натрупване на мазнини в тялото и може да доведе до затлъстяване.

Експертите препоръчват да не се консумира вода половин час преди хранене и поне час след хранене, за да се избегнат потенциални храносмилателни проблеми. Ако се чувствате неудобно по време на хранене и искате да изпиете глътка вода, по-добре го правете постепенно, на малки количества, вместо да пиете големи количества вода по време на хранене. Този подход може да помогне за поддържане на ефективно храносмилане и поддържане на добро здраве.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *