Аделина Радева шашна всички в БНТ

Аделина Радева шашна всички в БНТ

Кошмар като от страшен филм преживяла преди дни водещата на БНТ Аделина Радева. Журналистката и съпругът ѝ Борис се натъкнали на почти безжизнен мигрант насред магистрала „Тракия“. Двамата пътували от морето към София след лятната си почивка, когато зърнали потресаваща гледка.

„На 320 километър в посока Бургас, на 30 км от Ямбол, в безпомощно състояние, по лице на асфалта, в аварийната лента, лежеше афганистанец – поне така пишеше на баджа му. Сигналът към 112 беше подаден в 13:10 ч. Полицейският патрул и линейка от Ямбол пристигнаха в 15:30. Екипът на БНТ пристигна един час преди тях! Пица да бяхме поръчали, три пъти по-бързо щеше да дойде!“, казва съпругът на тв водещата, който е известен режисьор.

Аделина Радева веднага се обадила в Министерството на здравеопазването и благодарение на нейните връзки мигрантът, който бил полужив и без малко не издъхнал на асфалта, бил спасен и оживял. Журналистката и съпругът ѝ не успели да разберат подробности как и защо чужденецът се е озовал там, както и какво му е било причинено, за да изпадне в безсъзнание и да бъде на косъм от смъртта. Ако не се били отзовали, можело да бъде прегазен или да издъхне заради зверската 40-градусова жега.

От 3 години насам Аделина Радева отново е част от екипа на БНТ и води централната емисия новини там. Преди това тя бе начело на сутрешния блок в Нова телевизия заедно с Виктор Николаев, с когото бяха считани за железен тандем и раздялата им бе трудно приета от зрителите. Журналистката напусна „Здравей, България“ и медията заради неразбирателства с ръководството и се върна при старите си работодатели в БНТ, които ѝ подсигурили по-високо заплащане и повече привилегии. Като новинар в националната телевизия Радева има и повече време, за да практикува хобито си, а именно рисуването. Миналото лято тя откри първата си изложба с авторски творби в Копривщица, която бе под наслов „Неизпратени писма“.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *