Ахтопол и Синеморец са вече напълно откъснати от България

Ахтопол и Синеморец са вече напълно откъснати от България

Пропадна и алтернативният път между Царево и Ахтопол – през Нестинарка. Мостовото съоръжение, което в последните часове пое целия трафик, не можа да издържи и се компрометира. Зейна огромна дупка с диаметър около метър-метър и половина, което наложи незабавното затваряне на отсечката.

„Затваряме този път засега, вече сме започнали обследването на алтернативни горски пътища за връзка с южната част на общината“, съобщил за Флагман.бг зам.-кметът Марин Киров, който е на терен и с екип от администрацията обсъжда най-удачния временен вариант, тъй като няколко курортни селища буквално са откъснати от света.

Припомняме, че мостът по главния път за Ахтопол също е пропаднал. Вътрешният в Царево между кв. Василико и Нестинарка бе буквално отнесен при вчерашния потоп.

Трафикът е кошмарен, защото в тази част на българското Черноморие все още има няколко хиляди туристи, които искаха да се приберат по родните места. Все още не е ясен броят на автомобилите, които останаха зад пропадналия мост на Нестинарка.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *