Бойко Борисов: Бюджет няма да има, ако следващата седмица няма правителство

Бойко Борисов: Бюджет няма да има, ако следващата седмица няма правителство

Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички, заяви лидерът на ГЕРБ

„Бюджет няма да има, ако следващата седмица няма правителство! Приходите в хазната за първото тримесечие с това темпо, с което вървят, ще са по-малко с поне 1.5 млрд. Между 10 и 14 юни държавата няма да може да си плаща дори заплатите и пенсиите. Няма как да се работи по бюджет, защото това се прави от мнозинства, които трябва да носят отговорност за него. Без правителство бюджет не се гледа и няма да се гледа – това съм го казал от първия ден. Ако няма редовно правителство, заложник няма да е само държавният бюджет, а и ПВУ, Шенген, Еврозона, еврофондове. Толкова проблеми в момента стоят заложници на някакви политически игрички;

Не е сериозно да се удължава текущият бюджет. Ще направим една държава, която да крета с удължен бюджет без инвестиции, без бъдеще, без нищо. Разбрахме, че са харчени пари от Плана авансово, те трябва да се върнат, иначе няма как да се кофинансират проектите. Докато си играем на войни, държавата отива в канала! Защо отговорността да е само наша? Тя е на всички!

Работим върху първия мандат. Оптимист съм, защото всички са пратени тук, в Народното събрание, за да решат тези основни политики, плюс правосъдната реформа и законите, изготвени от Крум Зарков, които както обещахме ще подкрепим. Вчера го направихме в правна комисия, сега ще го гласуваме и в пленарна зала. Ние не работим срещу хора и личности, от месеци аз и партията декларираме, че ще подкрепим тези закони. Кое е новото?

Конституционно правителство също е вариант, както е казал Христо Иванов днес в интервю за „Дневник“. Промяната на Конституцията изисква поне 160 гласа. В следващите няколко дни може да се направят още совалки по тази тема;

Няма никаква лична атака срещу главния прокурор. Това, което правим като партия, е това, което сме обещали на избирателите си и на евроатлантическите си партньори – да подкрепим съдебната реформа. Механизмът за контрол бе вкаран и в Плана за възстановяване, а там има 60 милиарда лева в полза на българите. Да ги рискуваме ли?

Какво се случва с Бойко Борисов няма никакво значение, има значение какво ще се случи с държавата. Никога моето име или аз самият няма да стана заложник на каквото и да е!“, пише Борисов във Фейсбук.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *