Доведен брат и сестра се ожениха с подкрепата на семейството

Доведен брат и сестра се ожениха с подкрепата на семейството

23-годишна финландка се омъжи за своя доведен брат. Въпреки че нямат кръвна връзка, околните масово заклеймиха решението им. И само подкрепата на родителите им позволи да запазят любовта и да бъдат заедно.

23-годишната Матилде Ериксон признава, че никога не е мислила за брак, докато не срещна Самули, 27. Той стана нейн полубрат, след като майка ѝ се омъжи за баща му през 2019 г. „Веднага се влюбих страстно“, призна Ериксон. „След това ни трябваха две седмици, за да започнем да се срещаме. Веднага се почувствахме добре и естествено заедно.” Според Матилда много от приятелите им бяха малко съмнителни относно връзката им. Майка ѝ помогна да „подреди мислите си“ и да се отърве от съмненията.


„Някои от нашите приятели отначало ни осъдиха – но, мисля, по-скоро по инерция: просто започнаха да наричат Самули мой полубрат, а сега трябва да го наричат мое гадже“, каза момичето. “ Майка ми ми каза да направя това, което смятам за правилно в този момент, да оставя всичко настрана и да следвам сърцето си и това ме накара да се омъжа за Самули. И двамата сме имали няколко дългосрочни връзки преди, но никога не сме се чувствали толкова добре с никого.“

Ериксон добави, че според нея родителите ѝ и Самули са много щастливи. Въпреки това тя внимателно обмисли дали може да има някакви правни последици поради необичайния характер на брака им. „Първоначално открихме невярна, стара информация, че това би било незаконно, но за щастие една от най-близките приятелки на сестра ми е студентка по право и тя ни каза, че няма да има проблем, ако искаме да се оженим“, каза тя. „Ние си предложихме един на друг по едно и също време и плакахме“, каза тя.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *