Лекар разкри кога алкохолът води до напълняване

Консумацията на алкохол често е една от причините за напълняване.

Кога алкохолът води до напълняване?

Висококалоричните алкохолни напитки, които имат сладък, могат да причинят наддаване на тегло. За това предупреждава руският диетолог д-р Наталия Круглова.

Лекарят допълва, че един грам алкохол съдържа около 7 килокалории. Но сладките ликьори и десертните вина съдържат не само алкохол – в състава им влизат и бързи въглехидрати, които могат бързо да развалят дори най-стройната фигура, когато се консумират в големи количества.

„Консумирайки висококалоричните сладки алкохолни напитки можете бързо и неусетно да наддадете тегло“, отбелязва д-р Круглова в коментар за News.ru.

Често любителите на алкохолни напитки напълняват, защото консумират алкохол в комбинация с определени храни.

Според диетолога комбинацията от вино и мазно сирене е опасна за талията и корема. В случая е по-добре сиренето да се замести с плодове или зеленчуци.

Д-р Круглова добавя, че честотата на пиене на алкохол (особено ако е придружена с консумацията на храна) също влияе негативно на фигурата.

„Ако това са еднократни ситуации, тогава не е страшно. Но ако се случва няколко пъти седмично, напълняването е неизбежно“, споделя специалистът.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *