Най-лесната и бърза торта без печене с кисело мляко

Най-лесната и бърза торта без печене с кисело мляко

Звездният дует с аромати на праскови и крем е познат още от 19 век, когато готвачът Огюст Ескофиер представи на света своя известен десерт Мелба.

Ако замените сладоледа в него с гъсто кисело мляко, използвайте консервиран прасковен сироп вместо сладко и добавите бишкоти, ще получите нещо грандиозно.

Каним ви да овладеете приготвянето на плодов десерт , който може да се нарече по-детски прост и елегантен в същото време. Изглежда луксозно, както виждате, но не изисква никаква суетене около фурната, нито високи кулинарни умение. Вижте сами!

Съставките

Консервирани праскови 600 g
кисело мляко 600 g
сметана 200 мл
Пудра захар 80 g
желатин 35 g
бишкоти 20 бр.
Прасковен сироп 650 мл
натрошени бисквитки 100 g

Подготовка

Покрийте дъното на формата с пергамент и пригответе 200 мл сироп и бишкотите. Потопете бисквитките в сиропа (компота) от праскови една до половина и веднага сложете на дъното на формата, така че да я покрие напълно.

Накиснете 20 г желатин в 100 мл прасковен сироп. Докато набъбне, разбийте сметаната на гъста пяна и продължете да разбивате, като добавите малко пудра захар. Отстранете крема настрана.

Затоплете желатина, докато се разтвори напълно и когато се охлади малко, смесете с киселото мляко. След това постепенно добавете сметаната и смесете всичко с нарязаните праскови.

Разстелете кремът с праскови върху слоя бишкоти, които наредихме и оставете в хладилник за час и половина.

Когато киселото мляко се втвърди, пригответе прасковено желе: в 350 мл сироп загрейте 15 г желатин, за да се разтвори. Оставете да изстине и изсипете върху слоя кисело мляко. Поставете десерта обратно в хладилника да стегне (ще отнеме около час)

Последният щрих: поръсете горната част с натрошени бисквити, за да придадете на десерта текстура, и сервирайте.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *