Най-младият милиардер в света – тийнейджър с бизнес и у нас

Най-младият милиардер в света – тийнейджър с бизнес и у нас
0 Shares

18-годишният Дейвид Леман е най-младият милиардер в света според класацията на Forbes, излязла наскоро. Той притежава богатство на стойност 3,3 милиарда долара, след като е наследил дялове в немската верига дрогерии DM-drogerie от баща си Гюнтер Леман.

Dm-drogerie markt е водещата верига дрогерии в Германия, която има операции и в България. Основана е през 1973 г., а в нея работят над 41 000 души в над 2000 магазина в цяла Германия и има над 3 700 магазина.

Според Forbes нито Леман, нито баща му участват активно в управлението на фирмата и за тях всъщност се знае много малко. Леман притежава 50% от водещата германска верига дрогерии, която има над 12 милиарда долара годишни приходи.

През 1974 г. бащата на Дейвид Леман – Гюнтер управлявал верига за хранителни стоки Pfannkuch. По това време той инвестира dm.

Гюнтер прехвърля дял от 50% от веригата на Дейвид през 2017 г., според Forbes.

На второ място сред най-младите милиардери в света за 2021 г. е 24-годишния Уанг Зелонг от Китай, чието богатство е на стойност 1,5 млрд. долара. трето и четвърто място са заети от норвежките сестри Александра и Катарина Андресен, които са на 24 и 25 години и всяка притежава богатство от по 1,4 милиарда долара. И двете притежават част от семейната компания Ferd.

Сегашният профил на най-младия милиардер в света, който няма забележимо присъствие на която и да е голяма социална платформа, е в пълен контраст с предишния носител на титлата.

В изданието на Forbes от миналата година титлата беше за риалити звездата Кайли Дженър. 23-годишната Дженър е отпаднала от класацията на милиардерите за 2021 г.. Тя беше обявена за най-младия милиардер в света през 2019 г., когато беше на 21-годишна възраст, припомня.

Според списъка в момента в света има 2755 милиардери, повече отколкото през 2020 г. На фона на пандемичната 2020 г. милиардерите в света също са по-богати от всякога.

Според Forbes общото състояние на милиардерите от целия свят се е увеличило с 8 трилиона долара за година и сега възлиза на 13,1 трилиона долара.

Доклад на Института за политически изследвания обаче установява, че милиардерите по света са забогатели с 4 трилиона долара за периода 18 март 2020 г. до 18 март 2021 г., или значително по-малко от информацията, която Forbes дава.

Facebook Comments Box

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *