Пред съда се изправя дядото на малкия Стефан,който почина от отрова за мишки

Пред съда се изправя дядото на малкия Стефан,който почина от отрова за мишки

Дядото на 9-годишното момче от село Кардам, което издъхна от отровния газ фосфин в дома си, застава на подсъдимата скамейка, съобщиха от Добричкия окръжен съд за първото – разпоредително, заседание по делото, което ще се състои утре.

Според обвинителния акт на прокуратурата Живко И. /61 г./ ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост и на средна телесна повреда на друго дете.

Семейната трагедия се разигра пред октомври 2019 година, когато, за да се избавят от плъхове, дядото поставя таблетки от биоцида „Delicia“ в дупки в стената на стая, в която спели три от децата. Деветгодишният С.Ж. и другите две внучета се оплакали от гадене, болки в стомаха и тежест в гърдите. Възрастният мъж не споменал за отровата пред извикания екип на „Спешна помощ“.

Според съдебномедицинската експертиза момчето е вдишало силно токсичния газ фосфин в концентрация, несъвместима с живота. То е починало вследствие на настъпил сърдечен арест. Неговата сестра И.М. също е пострадала от отровата, но е излекувана в болница.

На утрешното заседание ще стане ясно по какъв ред ще се гледа делото.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *