Румен Радев с горещ коментар след скандала със сина му

Румен Радев с горещ коментар след скандала със сина му
0 Shares

Президентът Румен Радев коментира скандала със сина му. Пред журналисти той направи изказване, свързано и с други горещи теми.

Държавният глава отправи призив към журналисти и служби да разследват злоупотребите с европари, извършени в периода от 2015 до 2018 година. Това беше неговият отговор на въпроса за казуса с обществената поръчка на джипове за МВР, разследвана от OLAF, пише БЛИЦ, позовавайки се на Нова телевизия.

Президентът заяви, че очаква от медиите да бъдат не по-малко активни и по други констатации на OLAF.

„Към констатацията на OLAF и ЕК за крупните злоупотреби в Агенция „Митници”, които облагодетелстват, според техни доклади, определени фирми и лица на висши публични длъжности в България и ощетяват европейския бюджет“, заяви още държавният глава, цитиран от БЛИЦ.

Той подчерта, че по разчети на комисията за периода 2015-2018 г. стойността на загубите възлиза до 1 млрд. лв. в едно с лихвите, които дължим.

Държавният глава коментира и скандала със сина си.

Той заяви, че от началото мандата семейството му е подложено на непрекъснати атаки. Президентът добави, че няма намерение повече да коментирам този режисиран скандал.

„Вие, медиите, имате всичките ресурси да проверите фактите и едва тогава да информирате широката общественост. Установете ги вие. Аз не съм разследващ орган“, заяви още Румен Радев, цитиран от БЛИЦ.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *