Заснеха премиера на Гърция да закусва с 50 души по време на пандемия

Заснеха премиера на Гърция да закусва с 50 души по време на пандемия
0 Shares

Гръцките медии хванаха премиера на страната в нарушаване на мерките срещу разпространението на коронавируса. Видео, на което се вижда как премиерът на Гърция Кириакос Мицотакис се присъединява към парти с 50 души в къщата на депутата от “Нова демокрация” Христодулу Стефанадис, “взриви” социалните мрежи. Събитието се е състояло на остров Икария. По непотвърдена информация събирането било организирано в чест на премиера.

След силните опозиционни и обществени реакции, депутатът, организирал мероприятието, който е лекар по професия, заяви, че след финала на визитата на премиера на острова, го е поканил на закуска. На нея е присъствала охраната му и придружаващите го лица. Струпване е станало след пристигане на хора, които искали да видят Мицотакис.

“По време на закуската бяха спазени всички мерки, наложени от протоколите за контрол на пандемията”, отбеляза Христодулу Стефанадис.

Говорителят на кабинета Христос Тарантилис уточни, че се подронва образът на премиера без причина, пише nova.bg.

„Това беше покана на депутата, която бе приета от министър-председателя, който настоя закуската да бъде на открито. Основната опозиционна партия прави неточни описания, като в същото време призовава за шествия и митинги, подкопаващи ефективността на здравните мерки”, каза правителствения говорител.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *