Обединени патриоти се разпаднаха окончателно

Обединени патриоти се разпаднаха окончателно
0 Shares

Разпадът на Обединените патриоти вече е факт. ВМРО ще се явят отделно на парламентарните избори. Това обявиха депутати на брифинг в парламента.

Когато нещата не се променят, те западат, обясниха от партията на Красимир Каракачанов

ВМРО ще се явят отделно на парламентарните избори. Това обявиха депутати от партията на Красимир Каракачанив на брифинг в парламента. Това означава, че преговорите с НФСБ за сдружаване за изборите са се провалили, а коалицията “Обединени патриоти” окончателно се разпада, предаде Флагман.

“ВМРО излизаме сами на парламентарните избори. Самостоятелното явяване на ВМРО е мотивирано от желанието на структурите на ВМРО и постигнатите резултати, които ВМРО направи на евроизборите и на местните избори. Помните на изборите за Европейски парламент – ВМРО самостоятелно има двама евродепутати”, каза депутатът Юлиан Ангелов.

“На местните избори ВМРО удвои своя брой общински съветници в цяла България и утрои общинските си кметове и кметове на кметства. Коалиционните ни партньори от формация “Обединени патриоти” – НФСБ, са уведомени за това решение чрез разговори, провеждани между нашите лидери Красимир Каракачанов и Валери Симеонов. ВМРО благодари на НФСБ за съвместната работа в 43-ото и 44-ото Народно събрание, която беше увенчана с множество успехи в името на България, които постигнахме заедно с колегите от НФСБ”, добави Ангелов.

Той посочи като пример ограничаването на изборните секции в Турция, оградата по границата, “отстранихме трайно протурската партия ДПС”, недопускане узаконяване на агитацията на турски език.

“В настоящия мандат спряхме ратификацията на Истанбулската конвенция (б.ред. Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие), изпълнихме поетия ангажимент минималната пенсия от 160 лв. да стане 300 лв., намалихме ДДС за най-засегнатия сектор – туризма, на 9%, преборихме се и за ваучери в туризъм”, каза още депутатът.

Искрен Веселинов обясни, че коалицията “Обединени патриоти” престава да съществува не заради влошени отношения, напрежение или идеологически различия.

“Истината е, че ВМРО се развива и като цяло ние имаме една визия за развитие на патриотичното движение, която трябва да продължим сами. Ние опитахме да постигнем единство на патриотичното движение, събирайки партиите от този спектър. Не успяхме. Сега ще положим усилия да превърнем ВМРО всъщност в една сериозна гражданска платформа, чрез която да изразяват мнението си неправителствени организации, лидери на обществено мнение, хора, които бранят изконните християнски и национални ценности и всъщност поемаме към тези избори с ясното желание една не малка част от присъстващите в листите избираеми места да бъдат отредени за гражданска квота, да имаме сериозен и постоянен диалог с неправителствени организации, като например всички тези от спектъра на родителското движение, културно-просветни такива. Така ще създадем една динамична общност, всъщност, която да може да разшири периферията на патриотичното пространство и да говорим не просто за прескачане на 4-процентовата бариера, което смятаме, че имаме сили да направим сами, но да направим патриотизма модерен, да направим патриотизма говорещ на нов език, разбираем и за младите, и за старите. И като цяло да повторим този успех, който имахме от изборите през 2017 г.”, заяви още Веселинов.

След репортерски въпрос, той обясни, че противоречия с НФСБ винаги е имало, но те не са били непреодолими.

“Имали сме различна приоритетност, да речем, по проблемите, които защитаваме, но не сме имали дисонанс в целите. Просто казано, това е различна визия за развитие на патриотичното движение. Тук няма драма. И в края на краищата, когато нещата не се променят, те западат. Ние решихме, че сме готови за тази промяна, и смятаме, че тя ще е за добро по принцип за патриотичното движение”, коментира още Искрен Веселинов.

Той добави, че имали писмо от партия КОД на Петър Москов във връзка с предстоящите избори, но не са провеждали официална среща.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *