Марешки: Ако спешно не ваксинираме населението, икономиката съвсем ще закъса

Марешки: Ако спешно не ваксинираме населението, икономиката съвсем ще закъса
0 Shares

Ако спешно не ваксинираме населението, икономиката съвсем ще закъса. Това е мнението на Веселин Марешки, което той сподели във фейсбук.

Ето какво пише той:

Призовах правителството на направи спешна поръчка на един милион ваксини срещу Ковид-19, извън очакваната доставка от ЕС. Висшите чиновници в Брюксел са на път да се провалят с тази задача.

Нямаме време да чакаме и да си играем на локдаун, намаляване на мерките, скок на заразените, пак локдаун. Това не може да продължава така. Икономиката съвсем ще закъса, хората ще останат без никакви доходи. Това е огромен риск за стабилността на държавата. Мисля, че животът и здравето на българите, както бизнесът и доходите, са приоритет в тази ситуация.

Много добре, че има обща поръчка за страните-членки, но ние сме суверена държава и имаме право да предприемем и други мерки, за да излезем от тази криза по-бързо и с минимални щети.

Правителството трябва да предприеме необходимите мерки да има достатъчно ваксини и процесът по ваксинация да е по-бърз.

Измина година от началото на тази здравна и икономическа криза. Време е да започнем да възстановяваме живота в страната с всички мерки, които да гарантират здравето на българите!

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *