Журналистката Ива Николова: Не ме допуснаха да задам на Радев много важни въпроси

Журналистката Ива Николова: Не ме допуснаха да задам на Радев много важни въпроси
0 Shares

Новината, че Румен Радев ще се кандидатира за втори мандат предизвика очакван гняв сред управляващите.

Журналистката от проправителствената медия “Пик” Ива Николова не е била допусната до президента Радев, за да му зададе въпроси, съобщи тя.

“Още на влизане попитах в пресцентъра дали ще има въпроси, защото бях подготвила много важни питания. Те ми отговориха, че ще има, но на въпроса ми дали вече медиите са разпределени и се знаят въпросите, те си признаха – да! Това казва всичко за начина на работа на този екип и какво можем да очакваме от тях”, коментира Николова.

Ето и въпросите, които Николова е приготвила специално за президента:

“- Г-н Радев, смятате ли, че сте президент на всички българи и изпълнявате първостепенната си роля на обединител на нацията, щом досега никога в историята ни друг президент не е разделял до такава степен народа с призиви за метеж?

– Как ще коментирате обвиненията от видни юристи, че нарушихте конституцията, като поискахте оставката на действащ и законно избран кабинет и съучаствахте в опита за преврат, зовейки за насилствено взимане на властта?

– Как ще коментирате сериозното текучество в екипа ви, що се отнася до хората, които отговаряха за медийната ви политика – Елена Йончева, Иво Христов, Калоян Методиев, има ли отношение към това съпругата ви, която бе пиар?

– Какво е отношението ви към прокурорските проверки срещу съветниците ви за шпионаж?

– Смятате ли, че сте изолиран от външната политика и световните лидери, след като ви канят извънредно рядко на визити, и то в страни като Албания и Естония?

– Продължавате ли да се чувствате ангажиран към закупуването на изтребители “Грипен” и ще направите ли ревизия на сделката за американските Ф-16, ако отново имате служебен кабинет?

– Защо продължавате да не почитате жертвите на комунизма и да сте първият президент в демократичната ни историята, който не изразява съболезнования на този ден за избитите представители на политическия ни, интелектуален и военен елит, а в същото време не пропуснахте венеца за Никола Вапцаров? “

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *