Ричард Алибегов: Ресторантите няма да отворят дори на 1-ви март, нямаме вяра на здравния министър

Ричард Алибегов: Ресторантите няма да отворят дори на 1-ви март, нямаме вяра на здравния министър

„Всички решения в Асоциацията се взимат на база анкета между членовете ни. Миналата седмица ние, като председатели обявихме, че сме готови да отворим заведенията и пуснахме анкета. Членовете обаче отговориха, че не искат да бъдат обвинени като разпространители на COVID-19 в България. В петък изпратихме писмо до премиера. В момента чакаме отговор от него. След това ще вземем решение как ще продължим”. Това заяви в „Неделята на Нова“ Ричард Алибегов – председател на Асоциацията на заведенията в България.

„Ако бяхме отворили, глобите щяха да са големи, но не това е основният проблем. Проблемът е защо се получава този двоен аршин на здравните власти – ресторантите в хотелите работят спокойно, а тези пред тях – не. Защо на едното място негласно се казва, че човек може да се зарази, а на другото не“, коментира той.

По думите му около 30% от ресторантьорите няма да отворят повече.

„Мисля, че всяка една седмица и месец отгоре ще направи така, че това число да се вдигне. Ние в момента сме на последно място по заболеваемост. От утре, като се отвори поетапно всичко, и бройките си вдигнат, ние няма да отворим и на първи март”, каза още Алибегов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *