Владимир Путин е с влошено здравословно състояние, според украинското разузнаване

Владимир Путин е с влошено здравословно състояние, според украинското разузнаване
0 Shares

Информация за влошено здравословно състояние на руския президент Владимир Путин е публикувана в Бяла книга на сайта на външното разузнаване на Украйна. Според данни на украинските спецслужби, цитирани от агенция „Укринформ“, вече е започнало предаване на властта, пише Блиц.

По-рано и в някои руски медии се появиха публикации за влошеното здраве на Путин. През декември руският историк Валерий Соловей прогнозира, че до края на „ерата Путин“ остават броени месеци. По думите му, руските елити търсят „нови фронтмени“ за руската политика, „такива, които да предизвикват у Запада, ако не позитивна, поне неутрална реакция – поне у САЩ“.

„На фона на все по-очевидните проблеми със здравето на В. Путин и видимите затруднения да изпълнява физически публичните функции на държавен глава, в Русия де факто е започнал период на трансфер на властта“, посочват от разузнаването.

Според авторите на документа, „независимо от конкретния вариант („Путин – пожизнен президент“, „Путин – лидер на нацията“, „Путин – тандем“, „наследник на Путин“), основният сценарий в средносрочна перспектива предвижда в Русия да бъде запазен моделът на путинизма с Путин или без него“.

Анализаторите отбелязват, че в стратегически план целите на Русия по отношение на Украйна няма да се променят и че целта на Москва ще бъде да задържи съседната страна в орбитата на руското влияние и да не допусне тя да се придвижи към европейското и евроатлантическото пространство.

„Тази константа се запазва, независимо от неблагоприятния за Русия международен фон и появата на редица нови фактори. Става дума за победата на Дж.Байдън на президентските избори в САЩ, турбулентностите на пазарите на фосилните горива, деструктивните явления в руската икономика, както и възможната смяна на властта в Русия.“ – се казва още в Бялата книга.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *