Протестиращ от “Марш на свободата” в София: Как да живеем повече, умираме човек

Протестиращ от “Марш на свободата” в София: Как да живеем повече, умираме човек
0 Shares

Как да живеем повече, умираме човек!” – проплака протестиращ ресторантьор от митинга “Марш на свободата” на площада в столицата днес пред камерата на телевизия 7/8.

“Никой не е получил нищо – нито един лев, нито 24 лева, нито нищо. Аз съм от ноември без работа, никакви пари не са били преведени, откак ни затвориха. Мой приятел в Испания, сервитьор, взема 1000 евро помощи за това, че не работи в момента и си е тук е ще се върне да работи, когато отворят, и аз съм решил да отида при него, защото тук няма смисъл. Да дойде Мутафчийски да си купува маски с 24 лева.” – каза друг протестиращ.

“Платиха ни тези 24 лева преди 5 дни на нашия персонал. И за един ден през ноември също. Персоналът остана без пари за празниците.” – каза жена от протеста.

“По средата на пътя от Варна до тук получихме превод на парите, не знам дали е било случайно. Човек, който казва “яко ще се мре”, не ми отговаря на културата, не мога да го коментирам.”, бяха думите на варненец от жълтите павета.

“Аз отворих в началото на март и тогава дойде пандемията, удари ме. Вътре съм с 80 хил лв, но никаква помощ не съм получил. Тия мерки са напълно неадекватни. Не може ние да не работим, а хотелите да работят. Тези помощи 60/40, при положение, че съм вътре с 80 000, от къде да ги платя на моя ралотник?! Тези мерки са напълно неадекватни, тези хора не заслужават да са управляващи. В историята на България до сега е нямало такава криза. Тя продължава една година. А ние сме получили помощи еднократно. В Англия хората не работят, но на 1 число в банковата сметка влизат пари до 70% от заплатите на наши познати там.” – аргументира се друг мъж от протеста.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *