Мутафчийски: Шаловете и шлемовете не пазят от коронавируса. Не ползвайте и маски с клапи, а само FFP2

Мутафчийски: Шаловете и шлемовете не пазят от коронавируса. Не ползвайте и маски с клапи, а само FFP2
0 Shares

Нито шлемовете, нито шаловете могат да предпазят човек от коронавируса като маските. Не бива обаче да се носят маски с клапи, защото при издишане няма никаква защита. Това каза в студиото на bTV Венцислав Мутафчийски.

Председателят на НОЩ каза, че лично той носи маска FFP2, която струва 3 лева и я сменя два пъти на ден. Той призна, че това излиза е скъпо. „Който носи такава маска ще стигне здрав до ваксинирането“, каза Мутафчийски.

Той сподели, че личното му мнение е, че заведенията не трябва да се отварят. „Фитнесите също са много опасни“, каза председателят на НОЩ. На въпрос на водещия Антон Хекимян не трябва ли все пак да се търси баланс във мерките, за да може да работи бизнеса, Мутафчийски отговори:

„Затова са политиците, да намерят баланса. Ние трябва да говорим истината“.

Председателят на щаба каза, че до края на година в България ще пристигнат 12 млн. дози ваксини срещу ковид. „Първото тримесечие е доста плахо, закъсняват и има неуредица, които не са по наша вина“, подчерта Мутафчийски. Той каза също, че решението коя ваксина да си постави човек е субективно, защото като цяло противопоказанията им са едни и същи.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *