Официално от Дондуков 2: Радев се кандидатира за втори мандат и без БСП

Официално от Дондуков 2: Радев се кандидатира за втори мандат и без БСП
0 Shares

Румен Радев ще се кандидатира за втори президентски мандат и с такава гражданска подкрепа, не му трябва партия или друга политическа организация, за да спечели вота. Разкритието 9 месеца преди изборите за държавен глава направи политологът и член на Стратегическия съвет към “Дондуков” 2 Александър Маринов. С мнението си той потвърди отново разделителни линии между Радев и Корнелия Нинова, въпреки заявките им отпреди седмица по време на консултациите за парламентарните избори, че всички конфликти са изгладени.

“Логично е президентът Румен Радев да се кандидатира за втори мандат и смятам, че ще го направи. Той доказа, че в България политика може да се прави по друг начин. Когато имаш такава подкрепа от гражданите, не означава, че издигането трябва да се прави партия или някаква друг политическа организация. Това са различни неща”, коментира Маринов пред БНР.

Във връзка с представения преди дни Стратегически документ и предложението за нов модел на управление проф. Маринов коментира, че това е план и вече са работи по редица стъпки, които визират конкретни стъпки за преодоляване на констатираните “недъзи”: “Ще има ново, по-конкретно ниво, което стъпва на Стратегическия документ”, уточни той.

Но анализира, че в момента нямало достатъчно силен политически играч в страната, който да промени статуквото. Според него недоволството в обществото не е затихнало и то не се е примирило с начина на управление.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *