Маг Иванка измами 40 палестинци с над 2 млн. долара

Маг Иванка“ измами 40 палестинци с над 2 млн. долара
0 Shares

Цигани от една фамилия бяха осъдени вече са в затвора за пране на пари. Ромският клан Маринови от Долни Дъбник натрупал милиони само за 3 години, мамейки с ясновидство наивни палестинци. Мошениците бяха разследвани и арестувани от ДАНС, МВР и прокуратурата през януари 2014 г., но делото се точи цели 6 години, защото 12 експерти не можаха да решат слепи ли са двама от подсъдимите. В. „Труд“ съобщава, че е имало съмнение за незаконна търговия с оръжие, което така и не е било доказано.

Главният оракул от Долни Дъбник е майката „Маг Иванка“. Според рекламата в интернет, баятелката лекува всякакви болести, разваля магии, предсказва бъдещето. Обаче парите, които изкарва в България, не стигат за разкошен живот на семейството и то намира златна мина – болни и отчаяни палестинци. За всеки случай „лечителката“ предупреждавала, че ако не получи исканите суми, състоянието им ще се влоши. Чужденците продавали имотите си, за да платят, надявайки се на изцеление.

Врачката и щерка й Елисавета няколко пъти летят до Тел Авив, за да нагледат лично клиентите и да намерят нови. Техни жертви за последно са станали три палестинки от град Рамала. Чужденките са ужилени с огромна сума в долари, а част от хонорара е под формата на златни накити.

Доказаните измами на „Маг Иванка“ и помощничката й са 212. Стотиците хиляди долари отивали в сметките на синовете й Горан и Станьо и на мъжа й Иван. Обяснението за банките било – търговия със земя.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *