По-силен и дълъг имунитет срещу К-вид развиват хора, които са получили коремни спазми

По-силен и дълъг имунитет срещу К-вид развиват хора, които са получили коремни спазми
0 Shares

Проучване на американски учени от Университета на Уисконсин (САЩ) свързва определени симптоми, които се проявяват по време на COVID-19, с продължителността на имунитета, който се развива при пациенти след заболяване на covid.

Според него, човек може да развие по-дълъг имунитет срещу коронавирус, ако има няколко специфични симптома с COVID-19.

Както знаете, имунната система на тялото, която предпазва хората от болести, произвежда антитела, за да унищожи нахлуващите патогени.

Доказателствата за това как тя се бори срещу инфекциозни агенти, проникнали в човешкото тяло, са многобройни симптоми.

Коронавирусът причинява много широк спектър от състояния при различни хора, от леки до изключително трудни за понасяне.

Резултатите от тази работа са публикувани като предпечатна версия и все още не са прегледани. Неговите автори са идентифицирали четири симптома, които според тяхната версия може да са признак, че човек може да развие по-дълъг и по-устойчив имунитет срещу вируса SARS-CoV-2, пише Zdrave.to.

Треска. Състоянието на треска се характеризира с повишаване на телесната температура с едновременно усещане за студени тръпки. Високата температура при COVID-19 може да е знак, че имунната система произвежда високи нива на антитела, според новото изследване.

„Треската е признак на системен възпалителен отговор, който може да бъде ключът към развитието на силен имунен отговор с производството на антитела срещу ТОРС-CoV-2“, пишат авторите.

Загуба на апетит. Изследователите заявяват, че загубата на апетит, подобно на треска, показва системен отговор, свързан с мощен имунен отговор.

Диария. Според учените този симптом редовно се проявява при нехоспитализирани пациенти с по-високи нива на антитела.

Експертите смятат, че появата на диария по време на COVID-19 може да означава, че вирусът работи за засилване на реакцията на организма към антитела, активирайки възпалителни клетки в червата.

Коремни спазми. Докладът на изследователите казва, че пациентите с COVID-19, които са развили коремна болка по време на заболяване, са имали повече антитела и по-дълготраен имунитет от тези, които не са.

Обърнете внимание, че заключенията на учените се основават на резултатите от кръвните тестове на 113 пациенти, заразени с коронавирус.

Субектите са изследвани два пъти – пет седмици по-късно и три месеца след възстановяването. Самите учени вярват, че са необходими повече изследвания в тази посока.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *