Христо Стоянов унищожи Радев: Хвърляме ресурс за обучението на един бавноразвиващ се

Радев
0 Shares

Култов коментар направи писателят Христо Стоянов във фейсбук по повод поредните изяви на Румен Радев. Под формата на консултации, обитателят на „Дондуков“ 2 не само показа политическите партньори в лицето на Манолова, Бабикян, Копейкин и Трифонов, но даде ясно да се разбере, че така и не е научил какви са правомощията му за 4 години в президентството.

Ето какво написа Стоянов:
Какъв интелектуален ресурс се хвърля да бъде обучаван един бавноразвиващ се в България. Що народ се изреди да го учи… Не е ли време вече и за изпити. Такъв слаб ученик като Президента няма в нито едно училище…

Разбирам, че сме социална държава, ама да се ходи на крака при ученика по мое време учителите го правеха само тогава, когато трябваше да проверят дали спазва вечерния час ученикът. Ама да се изсипят двадесет учители, за да му набият в главата едно нещо на един ученик е непростимо вече.
Цвета Караянчева към Радев: Да не забравя, че много българи искаха и неговата оставка

„Разбира се, че нямаме претенции към решението на президента да насрочи парламентарните избори на 4 април, това е негово право. Единствено сме учудени от неговото решение на инат. С това той искаше да оправдае безсмислените консултации, които той проведе. На срещите се коментираха теми, които така или иначе над 10 години усилено се дебатират в обществото.

Това заяви председателят на Народното събрание Цвета Караянчева пред журналисти, съобщиха от пресцентъра на парламента. По покана на Католическата църква в България тя присъства на светата литургия и церемонията по епископско ръкоположение на Негово Преосвещенство монсеньор Румен Станев в Римокатолическата катедрала „Св. Йосиф“ в София.

„Датата 4 април обаче не е удачна за католическата и арменската общност у нас, които точно тогава празнуват Великден. Същото важи и за еврейската общност, защото на 4 април е последният ден от Пасха. Освен това и учениците са във ваканция. Няма как от месеци да повтаряш, че трябва да има висока избирателна активност, а в същото време действията ти да говорят друго“, посочи Караянчева.

Тя добави, че след първоначалната категорична заявка на президентът Румен Радев изборите да се проведат на 28 март, здравните власти и изборните администрации са стартирали подготовката си за вота именно на тази дата.
„Президентът смята, че е трябвало правителството да подаде оставка още през септември, защото така са поискали хората. Много българи обаче искаха и оставката на Румен Радев. Настояваха за предсрочни президентски избори“, отбеляза председателят на парламента.

Тя уточни, че ако през септември кабинетът бе подал оставка, държавата нямаше да има бюджет, нямаше да има средства за здравни и социално-икономически мерки, което в тази тежка криза би било равносилно на хаос. „Правителството на Бойко Борисов обаче овладя добре ситуацията, наложи максимално адекватни мерки и днес резултатите са налице. С най-либералните ограничения имаме много ниска заболеваемост, а натискът върху лечебните заведения непрекъснато намалява. Взехме правилното решение“, категорична бе Цвета Караянчева.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *