Борисов към католиците: На 4 април имате Великден, но се надявам да отидете да гласувате

Борисов към католиците: На 4 април имате Великден, но се надявам да отидете да гласувате
0 Shares

Бойко Борисов е на визата в страната и в почивния ден. Премиерът посети храм край Раковски. Срещна се с католици и отправи послание към тях.

Бойко Борисов посети храм “Свети мъченици София, Вяра, Надежда и Любов” в село Стряма.

Заедно с него е и министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и Деница Сачева и представители на местната власт.

По време на посещението си, премиерът коментира и датата за предстояшите избори. “В политиката инатът на никого не е дал добро”, каза той, пише dariknews.bg.

Борисов изрази загриженост и, че на 4 април е най-строгият пост на евреите, а католиците имат Великден. “Надяваме се, че ще отидете да гласувате”, каза Борисов.

Той коментира и средствата за вероизповеданията в страната. “Знаете, че и за православните свещеници, вие си получавате заплатите години наред вече, ходжите, Мюфтийството, католическата общност и на всички останали”, каза още Борисов и отчете, че България е прекрасна страна.

Борисов запали свещ за здраве в църквата. Той си спомни и за покойния проф. Божидар Димитров. Именно той заедно с премиера Бойко Борисов са основните дарители на храма.

След това премиерът посети и „Индустриална зона Раковски”. “Това е огромна индустриална зона. 5 милиарда оборот, над 200 компании“, каза той.

Социалният министър Деница Сачева уточни, че благодарение на индустриалната зона в последните 20 години са били осигурени 35 000 работни места.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *