Антон Тодоров, ГЕРБ: Борисов е прав. Комунистите строиха некачествено, сиромашка направия

Антон Тодоров, ГЕРБ: Борисов е прав. Комунистите строиха некачествено, сиромашка направия
0 Shares

Кадър А.Тодоров, ФБ и Krasi Qnev/Фейсбук

“А този път не сме го правили ние. Той е правен от комунистите.”, заяви вчера Бойко Борисов за рухналите скали върху пътя за Рилския манастир, след укрепване за 6 милиона лева.

Антон Тодоров от ГЕРБ заяви, че Борисов е напълно прав.

“Забележката на премиера Бойко Борисов днес (б.ред. вчера) по време на инспекцията му в Югозападна България е точно на мястото си, защото фактите и документите показват, че по времето на комунистическия режим в България строежът и поддръжката на пътищата са били на много ниско ниво, с лошо качество, сиромашка направия. И най-важното – всичко е правено в условията на непрекъснат, същностен дефицит и недостатъчно финансиране. Няма нужда от много приказки по темата, документалните дивизии от архивите са достатъчни.

А истината в тях е безпощадна. Съдете сами: четем доклад на двама крайно информирани и много запознати с истината по онова време хора – Васил Цанов, министър на транспорта, и Белчо Белчев, министър на финансите. В доклад от 1984 г., под наименованието “Относно състоянието на републиканската пътна мрежя и осигуряване на необходимите ресурси за нейното доизграждане, реконструкция, ремонт и поддържане”, четем следните унищожителни данни и заключения за опорките на прокомунистическите носталгици.”

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *