Ревизоро се скара на Хекимян по БТВ: Не идвам в телевизията заради такива репортажи

Ревизоро се скара на Хекимян по БТВ: Не идвам в телевизията заради такива репортажи
0 Shares

Е, заради такива репортажи не идвам в телевизията”, заяви пред бТВ Емил Димитров, министър на околната среда и водите, недоволен от излъчен от телевизията материал, че язовир ”Студена” изпуска вода, който прие като обвинение, че той е причинил наводненията.

Повод за недоволството му стана репортаж на репортерът Стоян Георгиев от Батановци, който описваше случващото се там като апокалипсис.

Министър Димитров обвини водещия и репортера в откровени измислици.

“Ако го оставим наполовина пълен, ще кажете, че сме оставили града без вода. Има си разчети, колко поема язовира, колко трябва да изпускаме. В следващите 14 дни пак ще изпускаме по 4-5 кубика. Хората не са застрашени”, категоричен беше той.

Според него, река Конска сега приличала на Дунава и тя наводнила селата по течението.

“Дойде страшно много дъжд, това е, язовирът изигра ролята на буфер”, повтори той.

Варна имат възможност да взимат вода от три места, но не правят нищо. Трябва да се направи водопровод за 3-5 млн. лв. Но те и него няма да направят. Затова съм притеснен. Дано да нямат проблем, да не стане някоя криза и някой водопровод да се спука и тогава да го разберат по трудния начин. Така решили, така направили, това не е мой проблем, коментира екоминистърът, предаде Фрог.

Бургас имат в момента вода само до август. Ако завали още няколко пъти, ще стигне за цялата година. Те просто нямат откъде другаде да взимат вода и трябва да се грижим за тях, посочи Ревизоро.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *