Борисов предупреди: Да се внимава много! Зимата идва с пълна сила в петък

Борисов предупреди: Да се внимава много! Зимата идва с пълна сила в петък
0 Shares

Ситуацията в страната се нормализира. Институциите са в пълна готовност да реагират, включително и на граждански сигнали. Наблюдават се нивата на язовирите и където е необходимо се изпускат контролирано. Към момента няма язовири, които да представляват опасност за хората. Създаден е и щаб към Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, който следи денонощно нивата на водоемите. На работно съвещание в Министерския съвет заявих, че максимално бързо трябва да се осигури помощ от Фонда за бедствия и аварии на хората, които имат материални щети.

Всеки по своя ресор да вземе мерки. В петък зимата идва с пълна сила, така че да се внимава много“, заяви премиерът Борисов.

Ето какво още пише:

Всички районни пътни управления започват превантивно обработване на пътните настилки поради очакваните снеговалежи и ниски температури.

Електропреносната система в страната е под контрол. Аварийните екипи са усилени и имат пълна готовност да поемат сигнали.

Екипите на Столична община и пожарната също работят денонощно по местата, където се налага отводняване на къщи и помощ на хората. „Напоителни системи“ оказват пълно съдействие на Общината.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *