Лекарка бере душа след ваксина

Лекарка бере душа след ваксина
0 Shares

Мексиканска лекарка беше хоспитализирана в интензивно отделение, след като ѝ беше поставена ваксината срещу коронавирус на американската компания „Пфайзер” и германската „Бионтех”, съобщи мексиканското министерство на здравеопазването.

„32-годишната лекарка, която е получила ваксината срещу COVID-19 на „Пфайзер”/”Бионтех”, се намира в болница в отделение за интензивна терапия, след като при нея са започнали да се наблюдават кожен обрив, конвулсии, мускулна слабост и затруднено дишане 30 минути след поставянето (на ваксината)”, се казва в съобщението.

Състоянието на жената се оценява като стабилно и тя е с поставена предварителна диагноза „енцефаломиелит”. „Министерството на здравеопазването съобщава, че вече е започнало да проучва случая, за да изясни причината за състоянието на лекарката”, се отбелязва в съобщението.

По данни на ведомството преди това на медицинската работничка е била открита алергия към триметоприм.

Ваксинацията на медицинския персонал в Мексико започна на 24 декември. За целта се използва препаратът на „Пфайзер” и „Бионтех”, който преди това в спешен порядък беше одобрен от мексиканската Федерална комисия за защита от санитарни рискове.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *