Граждани на Кърджали искат Цвета Караянчева да бъде глобена заради Йордановден

Граждани на Кърджали искат Цвета Караянчева да бъде глобена заради Йордановден
0 Shares

Цвета Караянчева да бъде глобена по същия начин, както кмета на Калофер. За това настояват в сигнал до премиера, институциите и медиите граждани на Кърджали. Същото искат те и за областния управител на Кърджали Никола Чанев, пише Actualno.com

„Кърджали на Йордановден се превърна в градски събор със стотици хора без спазване на заповеди и противоепидемиологични мерки от Председателя на Народното събрание г-жа Цвета Караянчева и областния управител г-н Никола Чанев. Ние не разбираме как така се глобява кмета на Калофер, а създателя на законите в България наруша закона и това се крие от обществеността и услужливо не се вижда“, се посочва в сигнала.

За къджалийци спазването на традицията е нещо много хубаво, но „за 15 човека налагате глоби, а за 250 събрани на едно място, половината без маски се подминава с лека ръка“.

„Затворихте ни бизнесите, малки местни заведения и магазини фалират, а в същото време г-жа Караянчева си прави военен парад и 200 гости в центъра на Веселчане и никой нищо не казва и се замита под чергата“, пишат възмутените граждани.

„Не просто подаваме сигнал за този не морален, не хуманен, а и престъпен акт , не просто искаме глоба на Председателя на Народното събрание, а търсим своето право на живот както до сега. Колкото и да се опитваме да разберем и да бъдем съпричастни към мерките издадени от Вас, смятаме, че те явно са направени за простолюдието. Разбираме че идват и избори и вие си търсите начин да изкарате вашите гласове, но едва ли начина е чрез човешки животи! Нашият живот!“, пише още в писмото.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *