Важно за всички кандидат-шофьори! Вадят книжки по нови правила

Важно за всички кандидат-шофьори! Вадят книжки по нови правила

Промени в правилата за придобиване на шофьорски книжки предвижда правителствен план за безопасност по пътищата. Едно от предложенията е да отпадне възможността за неограничено явяване на изпит без покриване на допълнителни изисквания. Ще отпаднат и някои „формални изисквания“, съобщава Министерският съвет, който прие днес на заседание част от плана.

Документът е разработен в изпълнение на Плана за действие за повишаване на безопасността на движението по пътищата за 2020 г., разработен е в условията на широк консенсус с отговорните институции, академичните среди, браншовите и неправителствените организации в сектора.

В документа се предвижда да има задължително обучение да обхване децата и учениците в системата на предучилищното и училищното образование.

Акцентира се и на нуждата от развитие и разширяване на материалната база, както и разработване на интерактивни ресурси, които да подпомогнат обучителния процес.

Предвижда се да отпаднат много от формалните изисквания, но и премахване на принципа за неограничено явяване на изпит от курсистите без покриване на допълнителни изисквания.

Усъвършенства се моделът за допълнително обучение на водачи на МПС за частично възстановяване на отнети контролни точки. То вече ще бъде съобразено с конкретното нарушение, за което са били отнети контролни точки.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *