„Републиканци за България“ на Цветанов се разцепи

„Републиканци за България“ на Цветанов се разцепи
0 Shares

Заради несъгласия и различия с Цветанов, част от членовете на скоро учредената партия „Републиканци за България“ се отделиха в „Технократи за България.
Партията Цветан Цветанов се разцепи няма и три месеца след учредяването й. Част от членовете на „Републиканци за България“ бе отделиха в свой политически проект – „Технократи за България“ и обявиха, че ще работят за ускорена модернизация на българското общество и икономика, пише Стандарт.

На „пазара на идеи“ не се предлага реалистичен технократски партиен проект с ясни визия и стратегия за ускорен икономически растеж, а това е обективно незаета ниша в българското политическо пространство, казва водачът на напусналите инж. Петър Петров, който е бивш главен секретар на „Републиканци за България” за област Пловдив и е участвал в екипа за секторна политика „Електронно управление“. Според него причината „няколко десетки” да напуснат Цветанов е неразбиране поради липса на експертиза в останалите членове на екипите.

Технократите да се регистрират за изборите и да участват във вота за парламент. Основната им цел щяла да е изграждането на Държавен облачен хъб.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *