Радев като братовчеда Иван от “Двойникът”, чете лозунгите от стената, за да звучи умно, но е о̀правен в далаверите

Радев като братовчеда Иван от “Двойникът”, чете лозунгите от стената, за да звучи умно, но е о̀правен в далаверите
0 Shares

Вълна от коментари предизвикаха консултациите, които Румен Радев предприе във връзка с необходимите мерки за провеждане на парламентарните избори.

Първата му среща беше с министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, с главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и Красимир Гигов, ръководител на Координационния съвет за ваксиниране срещу Ковид-19. Разговорите започнаха с настояване Румен Радев да потвърди точната дата за провеждането на изборите, но вместо да остане верен на думите си, че парламентарните избори ще се проведат на първата възможна дата – 28 март, държавният глава поиска от експертите прогноза за ситуацията с COVID 19, за да насрочи дата за вота.

„Нелогично е прехвърлянето на отговорност, след като веднъж си определил датата. Кой може да предвиди ситуацията с вируса, след като тя се мени всеки изминал ден и то не само в България , а в цял свят“

гласят коментари в социалните мрежи.

Други потребители са по-крайни в изказа си и сравняват поведението на Румен Радев с братовчеда Иван от българския филм “Двойникът”, който е о̀правен в далаверите и със сериозен успех сред жените. По думите им, общото между братовчеда и Радев е, че когато и двамата не знаят, какво да кажат, си служат с безсмислени лозунги и то не на място. Героят от филма ги четеше от стената, за героя от президентството явно са начин на изказ.

Припомняме сюжета на филма:
Доцент Денев е талантлив учен, но не може да подели времето между обществената и научната си дейност. Неочаквано му хрумва идеята да доведе от село братовчед си Иван. С него си приличат като две капки вода. Иван започва да се появява, където е необходимо протоколно присъствие, докато доцентът си работи върху научната тема. Отначало неуверено, но с все по-голям ентусиазъм, Иван навлиза в новата си роля и стремежът му от всичко да изкарва материални облаги придобива застрашителни размери.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *