Радев: Пеевски и Борисов са ортаци в бизнеса и политиката. Младежите на ДПС да видят за какво отиват гласовете им

Радев: Пеевски и Борисов са ортаци в бизнеса и политиката. Младежите на ДПС да видят за какво отиват гласовете им
0 Shares

Президентът Румен Радев участва в ритуала по тържественото освещаване на бойните знамена и знамената светини, който се проведе днес в столицата. Пред журналисти той каза, че е логично е партията на г-н Пеевски да подкрепи г-н Борисов на президентските избори, те са ортаци в бизнеса и политиката – още повече, че г-н Борисов е довереното лице на турския президент Ердоган, който поздрави ДПС на тяхната конференция. По този начин президентът коментира заявката на Движението за права и свободи, че няма да го подкрепи за втори мандат, пише БТВ.
По думите му „избирателите на ДПС са свободни български граждани“, а „младежите на ДПС през лятото видяха Сараите и ще се замислят за какво отиват гласовете им“.

Държавният глава подчерта, че организира консултации не заради датата на парламентарните избори, а заради начина на провеждането им. „Към момента няма постъпила надеждна информация от правителството, която да гарантира законова и
логистична готовност. Трябва да има промени в законите за гласуване в карантина и изолация“, отбеляза Радев.
Той обясни, че през следващите дни ще има срещи с кметове на малки и големи общини, с ЦИК, с българи в чужбина и с партиите в парламента и извън него, като последният кръг консултации ще е през уикенда. До края на януари ще има указ с окончателната дата, каза Радев и отбеляза, че той определя кога ще пуснем бюлетина, но правителството трябва да отговори на въпроса как ще стане това.
„Предложих най-ранната дата, за да има мобилизация в работата на институциите, но до момента има само обещания. Не виждам организационна и логистична готовност. За разлика от министър-председателя, за мен е важно и има значение как ще се гарантира здравето и конституционното право на вот на българите. За мен има значение на ефективността на кампанията, която трябва да изкара българите да гласуват. Има значение как ще бъдат одитирани машините, как ще гласуват българите в чужбина“, заяви Румен Радев.

Facebook Comments

0 Shares

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *