Рак на белия дроб уби една от първите звезди на „X Factor България“

Рак на белия дроб уби една от първите звезди на „X Factor България“

Елеонора Дончева, която стана популярна с участието си в първото издание на музикалното риалити “ Х Фактор“ през 2011 г., е издъхнала от рак на белия дроб. Седмица преди да почине, 52-годишната певица сподели в социалните мрежи, че животът й е истински ад. Пред приятелки пък заявила, че се надява мъките й веднъж завинаги да приключат.

Подлагам се на химиотерапия в комбинация с имунотерапия. Краката ми са подути и не мога да ходя. Цялото ми тяло е в червен цвят. Толкова съм уплашена в момента. Да не говорим, че те изцеждат 650 мл течност от левия ми бял дроб през ден… Това е кошмар!“, проплака гласовитата Нора. Преди няколко години тя била диагностицирана с рак. Сега, точно на Бъдни вечер, Нора изгуби продължителната битка за живота си. Тя е издъхнала в болница в Лос Анджелис, далече от семейството и близките си хора.

През ноември Нора призна, че се опитва да не губи надежда, но състоянието й за съжаление не се подобрява. „Нещата никак не са добре. Последният месец бях в болница 25 дни. Сега съм с тръбичка в белия дроб, за да се изцежда течност, която се събира там всеки 2 дни по 650 мл. Сестра идва да ми я източва“, сподели болната певица.

Шокът за близките й е огромен, тъй като Нора била единствено дете на родителите си. 10 години била омъжена за американец, но двамата се развели. През март лекарите й открили метастази. Единствената алтернатива пред нея била нетрадиционната медицина, а Нора се надявала да й помогне прословутия кубински препарат с отрова от син скорпион. Отровата уж сама намирала рака, където и да се е появил той в организма и го атакувала. Освен това препаратът имал силен болкоуспокояващ и противовъзпалителен ефект, пише „HotArena“

Приятелки на Нора намерили клиника в Мексико, където успешно лекували болни от рак в напреднал стадий, но й били нужни 2000 долара. Нейни близки успели да съберат сумата и Нора започнала да приема и отровата от син скорпион, която се продава под наименованието „Видатокс“. Оказало се, че отровата не само не й е помогнала, но дори е влошила състоянието й. Американските лекари са на мнение, че именно тя я е убила. Така коварната болест изригнала с пълна сила, а последните й месеци били същински ад.

„Бог да я прости и пресели в царството Господне! Няколко години се бореше с тежък рак на белите дробове и последните месеци се влоши, а от няколко седмици обиколи 5 болници и започна нов вид химиотерапия, но уви“, написа в социалните мрежи нейната приятелка Мая Бранкова. Слуховете, че Нора е издъхнала от Ковид-19 ядосали близките на певицата. По време на престоя си в болницата тя неколкократно била тествана за вируса, но всичките й тестове били негативни.

Нора бе финалистка в първия сезон на „Х Фактор“, в който спечели Рафи Бохосян и омайваше журито с характерния си глас. Още тогава стана известно, че 15 гoдини тя e билa прoфecиoнaлнa пeвицa в Ню Йoрк. Изпълнителката бе универсален творец – сама създаваше музикaтa, тeкcта и aрaнжимeнта на песните си. Учила е „Поп и джаз пеене“ в Консерваторията и в музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън. Занимавала се е c прoдуцирaнe и aрaнжимeнти oщe дoкaтo живeeла в Ню Йoрк. Пeчeлилa e некoлкoкрaтнo нaгрaди зa кoмпoзиция нa „Билборд“. Преди да я повали болестта, Нора била ментор на млади музикални таланти и се изявявала по клубове.

Plovdiv24

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *