Борисов почна обиколките от първия ден и заяви, че България се е справила най-добре с пандемията в целия ЕС

Борисов почна обиколките от първия ден и заяви, че България се е справила най-добре с пандемията в целия ЕС

Аз съм убеден, че когато завърши пандемията и направим анализите, защото това чувство самохвалство никога не ми е било присъщо, най-правилното управление на пандемията с баланс между здраве и финансово-икономически мерки, е в България. Това е в отговор на всички разбирачи, критикари. Това каза министър-председателят Бойко Борисов.

Още в първия ден на новата година той отиде на посещение на подстанция интерконекторната връзка между България и Гърция, през която вече ще преминава и азерски газ. С него беше и министърът на енергетиката Теменужка Петкова и финансовия министър Кирил Ананиев.

Българите изпратиха с такава радост една болна година, защото хора се разболяха, умряха хора, Бог да ги прости,а те изговориха куп глупости за съжаление, заяви премиерът. Бойко Борисов и министър Ананиев обясниха, че България посреща 2021-а с най-нисък дълг и най-нисък бюджетен дефицит в Европа. Премиепрът подчерта, че водещи европейски държави отчитат дефицит от 11%, а 3%, колкото е при нас, вече е риск. Да сме с най-ниския дълг и дефицит в Европа и някой да излезе да каже, че сме безотговорни – не намирам правилните думи, каза още премиерът.

Както казва и Господ, обичай врага си. Не си хаби нервите, а го обичай, каза още Борисов.

Коментирай във Фейсбук

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *